Miljoenennota is pure verkwisting

“De miljoenennota is pure verkwisting.” Dat zegt Jesse Klaver in reactie op de vandaag gepresenteerde begroting. Er wordt ongericht, ondoordacht en onzinnig geld uitgegeven, terwijl de belangrijkste problemen blijven liggen. Hij vindt dat het kabinet meer geld moet uittrekken voor vluchtelingen en voor de aanpak van klimaatverandering.

Klaver: “Het kabinet denkt met brood en spelen de gunst van de kiezer te winnen. Maar onze samenleving is meer dan de optelsom van 17 miljoen koopkrachtcijfers. Het kabinet blijft Nederland zien als een BV en burgers slechts als werknemers en consumenten. Wat echt van waarde is verdwijnt uit beeld.”

Klaver hekelt het gebrek aan aandacht en oplossingen voor het vluchtelingenprobleem en de klimaatverandering. Zo staan er in de begroting veel woorden over economische groei, de rentestand en olieprijzen en alleen verdwaald een loos zinnetje over vluchtelingen en het klimaat.

Volgens Klaver maakt het kabinet verkeerde keuzes en stelt het foute prioriteiten:

“Dit is machteloze politiek. Het kabinet doet veel te weinig om vluchtelingen menswaardig op te vangen en doet niets om de opwarming van de aarde te stoppen. De vijf miljard die wordt weggegeven is pure verkwisting. Het kabinet geeft ongericht, ondoordacht en onzinnig geld uit, terwijl de belangrijkste problemen blijven liggen.”