Britse deskundigen slaan groot alarm over de voor jonge kinderen schadelijke straling van mobiele telefonie. GroenLinks heeft al vaker haar zorg geuit over de gezondheidsrisico's verbonden aan mobiele telefonie. Vandaar dat de volgende kamervragen zijn gesteld.

Schriftelijke vragen van het lid Vendrik (GroenLinks) aan de minister van Economische Zaken, de staatssecretaris van VROM en de minister van VWS

1)      Wat is uw oordeel over de resultaten van het onderzoek van de Britse Nationale Radiologische Beschermingsraad inzake effecten van straling van mobiele telefoons op kinderen?”(*)

2)      Werpt dit onderzoek nieuw licht op de vraag of en in welke mate straling van zendmasten of mobiele apparatuur op korte of langere termijn schadelijk is voor mensen, en in het bijzonder kinderen? Zo nee, waarom niet?

3)      Bent u van plan om uw beleid aan te passen, bijvoorbeeld het vermijden of verbieden van plaatsen van zendmasten in de buurt van scholen?

4)      Moeten ouders of verzorgers het gebruik van mobiele telefoons door kinderen aan banden leggen? Zo nee, waarom niet?

(*) Telegraaf, 13 januari 2005