GroenLinks is blij met het burgerinitiatief Stop Fout Vlees. Nederland loopt ver achter en schaadt milieu en dierenwelzijn doordat de bio-industrie niet wordt aangepakt. Nederland moet de ambitie hebben tot de top drie van europa te behoren als het gaat om de productie van biologisch voedsel.

GroenLinks zal dit donderdag bepleiten tijdens de behandeling van het burgerinitiatief Stop Fout Vlees.

Volgens kamerlid Ineke van Gent moet er een einde gemaakt worden aan de intensieve veehouderij: "De veehouderij is verantwoordelijk voor 18% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. De samenleving is de dier- en milieuonvriendelijke praktijk van alle dag meer dan zat. Het is toch niet meer van deze tijd dat biggetjes in een klein hokje geboren worden, en zonder ooit daglicht gezien te hebben onverdoofd gecastreerd worden."

GroenLinks wil een echte én duurzame toekomst aan boeren bieden. Het burgerinitiatief van Milieudefensie doet daar goede voorstellen voor. GroenLinks trekt in haar verkiezingsprogramma’s al jaren honderden miljoenen euro’s uit voor het stimuleren van de biologische landbouw. "Door tot 2018 jaarlijks 200 miljoen euro in de agrarische sector te investeren vermindert de milieu-uitstoot en krijgen boeren een toekomst."

Aldus Ineke van Gent.