De slechte positie van outsiders op de arbeidsmarkt kan niet nog eens een half jaar uitstel verdragen. De benoeming van een studiecommissie is een doorzichtige schaamlap, die de enorme politieke onmacht van deze coalitie rond de aanpak van structurele werkloosheid niet kan verhullen. Minister Donner is nu al uitbestuurd: zijn slechte plan is is gelukkig van tafel, maar er is geen goed alternatief gevonden. Donner gaat de geschiedenis in als de minister van commissies.

Driekwart jaar onderhandelen over het ontslagrecht heeft alleen maar politieke verliezers opgeleverd. En de echte verliezers zijn de mensen die nu op de arbeidsmarkt aan de kant staan. In plaats van een commissie te benoemen, moet het kabinet aan de slag om minstens 200.000 werkzoekenden aan een baan te helpen. Er is nu, één jaar na de verkiezingen, immers nog geen enkele concrete stap gezet. Meer aandacht voor scholing van werknemers en een betere ontslagbescherming voor jongeren en flexwerkers zijn cruciaal. Daarnaast valt het niet te verdedigen dat de coalitiepartijen het systeem in stand houden waarin veelverdienende werknemers bij de kantonrechter honderdduizenden euro’s ontslagvergoeding binnentikken.

200.000 banen
Uitstel van maatregelen voor de onderkant van de arbeidsmarkt, betekent dat honderdduizenden werknemers aan de kant blijven staan. De commissie van wijzen ‘Halsema en Van Gent’ heeft geen half jaar (of langer) nodig om te studeren op maatregelen die werken. GroenLinks stelt voor om:
• De belasting op laaggeschoolde arbeid te verlagen.
• Het VNO-plan uit te voeren dat bedrijven op iedere vijftig werknemers minstens één langdurig werkloze in dienst moeten nemen.
• Deze werkgevers te belonen met een bonus van minimaal vierduizend euro per langdurig werkloze, te betalen uit de reïntegratiemiljoenen.
• De budgetten voor bijstands- en WW-uitkeringen in te zetten om mensen met behoud van uitkering werkervaring op te laten doen.
Dit plan kan, als het aan GroenLinks ligt, per direct worden ingevoerd. Zodat mensen die nu langs de kant staan, kansen krijgen. En werkgevers de schreeuwende tekorten aan werknemers – meer dan 200.000 vacatures staan open – kunnen gaan oplossen.

Een solidair ontslagrecht
Het huidige ontslagrecht is ingewikkeld en bevoordeelt vooral de kansrijken op de arbeidsmarkt. Uitstel van de modernisering betekent topmanagers er vandoor blijven gaan met goudgerande ontslagvergoedingen, terwijl jongeren, flexwerkers en herintredende vrouwen nog steeds via het CWI gemakkelijk afgescheept kunnen worden. GroenLinks wil dat het ontslagrecht mensen in kwetsbare posities beter beschermd. Daarnaast biedt modernisering de kans om werkgevers te dwingen veel meer te investeren in scholing en ontwikkeling van hun werknemers.

Femke Halsema
Ineke van Gent