De paarse fracties zijn - in belangrijke mate achter de schermen - bezig om de vele miljarden aan meevallers te verdelen. De GroenLinks fractie heeft afgelopen week het initiatief genomen hierin meer openheid te creëren. Wij doen dat niet alleen door anderen uit te dagen voor een hoofdlijnen debat, maar ook door onze inzet voor de miljardendans te bepalen. Hoe moeten de begrotingsregels worden aangepast? Waar moet het geld naar toe? Meer lastenverlichting is volstrekt onnodig, maar voor welke investeringen kiest GroenLinks en wat doet ze aan de staatsschuld. Op deze vragen zal Rosenmöller een antwoord geven tijdens het GroenLinks Stadscongres in Amsterdam

Onder de titel De Staat van de Stad gaat een zeer gevarieerd programma schuil. In vier zalen gaan GroenLinkse politici in debat met bekende en minder bekende Amsterdammers. Het congres vindt op zondag 20 februari a.s. plaats in cultureel politiek centrum Felix Meritus in Amsterdam (zie ook de agenda).

In parallel lopende deelsessies wordt gesproken over thema’s als: zero tolerance, sociale samenhang, meebesturen, handhaven en gedogen, de stad in de Koran, buurtactivisme, delen van de macht, interactieve besluitvorming, etc, etc.

In één van de deelsessies zal Paul Rosenmöller twee bekende GroenLinks wethouders uit Amsterdam en Rotterdam, Herman Meijer en Frank Köhler, aan de tand voelen over omgang met de macht. Het zal een gesprek zijn over idealen, compromissen, profilering en verantwoordelijkheid.

Het programma van De Staat van de Stad loopt van 12.00 tot 17.00 uur in Felix Merites, Keizersgracht 324, Amsterdam.