Sargentini wint prijs ChristenUnie-jongeren voor strijd eerlijke handel

De jongerenafdeling van de ChristenUnie, PerspectieF, riep vrijdagavond GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini uit tot 'Engel van het jaar' voor haar inzet voor eerlijke handel. Sargentini noemt de prijs een mooie steun in de rug om eerlijke handel hoog op de Europese agenda te zetten. “Zodat we er zeker van kunnen zijn dat als we een pak koffie, een mobieltje, kledingstuk of computer kopen, boeren en mijnwerkers in arme landen een eerlijke prijs krijgen en de opbrengsten niet worden gebruikt om bloedige conflicten te financieren”, aldus Sargentini.

Sargentini is een groot voorstander van duidelijke Europese regelgeving om maatschappelijk verantwoord ondernemen af te dwingen en transparante productieketens na te streven. Ook zet zij zich in voor het weren van grondstoffen waarvan de opbrengst wordt gebruikt om gewapende conflicten te financieren.

De jongerenafdeling van de ChristenUnie reikt ieder jaar een prijs uit aan politici die zich inzetten voor christelijke waarden, zonder dat ze zelf lid zijn van een christelijke partij.

Meer informatie

Bekijk het dossier Eerlijke handel.