GroenLinks wil dat minister Schultz terugkomt op haar weigering een helmplicht in te voeren voor scooterrijders. Fietsers voelen zich vaak onveilig op de fietspaden door de hardrijdende scooters. Gemeenten moeten scooters naar de rijbaan kunnen verwijzen. Dat maakt fietspaden veiliger. Minister Schultz moet daarom een helmplicht voor scooterrijders invoeren zodat scooters veilig de weg opkunnen. Als zij dit blijft weigeren overweegt Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren zelf een initiatiefwet te maken.

Door scooters op de rijbaan te laten rijden met helm worden fietspaden veiliger. Wij willen dat de minister de wet zo aanpast dat gemeenten de mogelijkheid krijgen om zelf te experimenteren met de helmplicht en scooters op de rijbaan.

Liesbeth van Tongeren: “Scooters op fietspad zijn hartstikke gevaarlijk. Minister Schultz moet de noodkreet van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag serieus nemen. De minister kan nu beginnen de wet te maken zodat dit probleem begin volgend jaar wordt aangepakt. Hoeveel aanrijdingen, doden en gewonden zijn er nodig voordat de minister is actie komt? Als zij het niet doet, dan overweeg ik een initiatiefwet.”