Stel je vragen over Barroso aan Judith Sargentini

GroenLinks Europa lanceert een nieuwe videorubriek op de website: Vijf vragen. Eén van de GroenLinks-Europarlementariërs beantwoordt vanuit de studio in het Europees Parlement de vijf beste vragen die via internet op het onderwerp van de week zijn binnengekomen. De pilot nemen we deze week op met vijf vragen over José Manuel Barroso.

Deze week en volgende week draait de politiek in het Europees Parlement voornamelijk om de vraag wie de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie wordt. Krijgt Barroso genoeg steun in het Europarlement voor een nieuwe termijn van vijf jaar? Al hoewel hij op dit moment de enige kandidaat is, lijkt zijn herbenoeming allerminst zeker.

Heb je vragen over Barroso en zijn kandidatuur aan GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini? Stuur ze door!

Zorg ervoor dat je vraag voor donderdag binnen is. Wij selecteren vervolgens de vijf beste vragen en leggen ze voor aan Judith Sargentini.

Dinsdag en woensdag gaat Barroso op bezoek bij de verschillende politieke groepen in het Europees Parlement om over zijn kandidatuur te praten. De Groene Fractie is de enige groep die pers toelaat bij dat bezoek en die het via internet live uitzendt van 16.30u tot 18.30u.