Het scheiden van kinderen van hun ouders aan de Amerikaanse grens moet onmiddellijk stoppen. GroenLinks-Tweede Kamerlid Bram van Ojik vraagt minister Blok daarom de Amerikaanse ambassadeur op het matje te roepen. Ook moet Nederland een humanitair appel doen op Amerika.

Bram van Ojik: “Kinderen mogen nooit de dupe worden van politieke spelletjes. Duizenden kinderen zijn de afgelopen maanden gescheiden van hun ouders. Dit is onmenselijk.

De Nederlandse regering moet alle diplomatieke middelen aangrijpen om deze praktijk te stoppen, aldus GroenLinks. Daarom moet de Amerikaanse ambassadeur op het matje worden geroepen. Minister-president Rutte gaat bovendien binnenkort op bezoek bij de Amerikaanse president Trump. Dit geeft Nederland de kans een humanitair appel te doen op Amerika.

Afgelopen weekend kwamen beelden naar buiten van kinderen die zonder hun ouders opgesloten zitten in kooien in Texaanse gevangenissen. Tussen oktober 2016 en februari 2018 werden in Amerika duizenden kinderen van hun ouders gescheiden. Dit is een grote toename ten opzichte van vorige jaren. Trump stelt dat hij zijn harde aanpak pas kan stoppen als de Democraten hebben ingestemd met het bouwen van een muur aan de grens met Mexico.