Vrijdag 20 juni overhandigt Valéry Giscard d’Estaing, voorzitter van de Europese Conventie, het ontwerp van een Europese Grondwet aan de Europese regeringsleiders. GroenLinks wil een referendum over die EU-Grondwet. Tweede-Kamerlid Farah Karimi diende daartoe een wetsvoorstel in. De Europese Referendum Campagne voert actie voor dit wetsvoorstel en vraagt om uw steun.

Europees referendum?
Teken er voor!
Maakt de Grondwet de EU democratischer? Besluitvaardiger? Bemoeizuchtiger? GroenLinks vindt dat de Europese burgers hierover moeten kunnen beslissen. Veel EU-landen hebben al besloten om een referendum te houden over de nieuwe Grondwet. In Nederland heeft GroenLinks-Kamerlid Farah Karimi het initiatief genomen voor een referendum. Voor het wetsvoorstel dat zij samen met PvdA en D66 heeft ingediend, is al bijna een Kamermeerderheid. Sommige partijen twijfelen nog. Het is belangrijk dat zij over de streep getrokken worden.

Teken mee
U kunt daaraan bijdragen. De Europese Referendum Campagne is een digitale handtekeningenactie gestart ter ondersteuning van het wetsvoorstel-Karimi. Surf naar www.europeesreferendum.nl en teken voor een referendum over de Europese Grondwet!