Fractievoorzitter van GroenLinks in de Eerste Kamer, Tof Thissen, stelt zich niet herkiesbaar voor de Eerste Kamerverkiezingen in 2015. Dat zei hij vandaag in het radio 1 programma TROS Kamerbreed.

Thissen heeft GroenLinks 24 jaar vertegenwoordigd als gemeenteraadslid, wethouder en sinds 2004 als senator. Bij de Eerste Kamerverkiezingen in 2007 en 2011 was hij lijsttrekker.

Thissen: "Ik ben dankbaar voor het mooie werk dat ik heb kunnen doen en heb mij, in juni 2015 als deze termijn eindigt, bijna 11 jaar lang met veel plezier en passie ingezet in de Eerste Kamer. Tot die tijd blijf ik mij voluit inzetten als GroenLinks senator. Ik ben er van overtuigd dat met de ervaren mensen die doorgaan en een deels nieuwe generatie de GroenLinks idealen krachtig gehoord zullen blijven in de Eerste Kamer."

Thissen blijft de publieke zaak toegedaan als algemeen directeur van het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten en als voorzitter van het Nederlands Genootschap Sociale Zekerheid en toezichthouder in zorg, welzijn en het onderwijs.