Tof Thissen opnieuw kandidaat-lijsttrekker Eerste Kamer

Tof Thissen stelt zich opnieuw verkiesbaar als lijsttrekker voor GroenLinks in de Eerste Kamer, heeft de kandidatencommissie van GroenLinks bekendgemaakt. Van de huidige Eerste Kamerfractie heeft alleen Britta Böhler besloten om zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen.

Op 5 februari 2011 wordt de kieslijst door de leden van GroenLinks op het congres in Hilversum vastgesteld.

Lijsttrekker Thissen (1957, Roermond) kwam in 2004 in de Eerste Kamer. Sinds 2007 geeft hij als fractievoorzitter leiding aan de fractie van GroenLinks. Thissen wil zich in de Eerste Kamer blijven inzetten op samenwerking en voor een overheid die mensen stimuleert waar het kan.

“Ik wil bijdragen aan een overheid die altijd denkt vanuit mensen en nooit vanuit regels. Iedereen moet kansen krijgen om met zijn of haar talenten mee te doen in Nederland. Ik heb dit de afgelopen jaren gedaan in de Eerste Kamer en wil dit graag voortzetten.”Sinds 2009 is Thissen directeur van het KING, het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten. Daarvoor was hij ondermeer voorzitter van Bestuursvoorzitter Divosa, vereniging van managers in lokale (gemeentelijke) uitvoering van werk, inkomen en zorg. Tussen 1994 en 2002 was hij wethouder in Roermond. In 2010 heeft Thissen de formatie geleid na de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht.