Tom van den Nieuwenhuijzen wordt vandaag geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer. Hier gaat hij zich inzetten voor een samenleving waarin iedereen zichzelf kan, mag en durft te zijn: Als Kamerlid zal ik knokken voor een einde aan de 'doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg' mentaliteit. Onze maatschappij is gebaat bij diversiteit, niet bij een grijze massa.”

Tom groeide op in een Brabants gezin. Na zijn middelbare school doorliep hij in Tilburg de hts-bouwkunde, studeerde hij bedrijfskunde in Maastricht en Management aan Nyenrode Business University. Zijn werkende leven stond voor een groot gedeelte in het teken van duurzaamheid. Recent werkte hij voor de gemeente Amsterdam aan het klimaatakkoord. Daarvoor was hij werkzaam in het bedrijfsleven om dat te verduurzamen en in het onderwijs om studenten eerlijke kansen te geven én te inspireren om bedrijven te verduurzamen.  

Tom heeft jaren ervaring in de lokale politiek. Hij was gemeenteraadslid in Eindhoven -waar hij raadslid van het jaar werd in 2013- en wethouder Financiën en Duurzaamheid in Son en Breugel. Tom heeft zich in de politiek altijd ingezet om het verschil te maken voor de LHBTIQ+ gemeenschap en voor een duurzame maatschappij.

In de Tweede Kamer zal Tom zich bezig gaan houden met de portefeuilles defensie en ontwikkelingssamenwerking. Hij liep op jonge leeftijd stage bij defensie en kijkt er naar uit om weer met deze belangrijke portefeuille aan de slag te gaan. Tom van den Nieuwenhuijzen:

 “Defensie en ontwikkelingssamenwerking gaan hand in hand bij het werken aan een veilige en eerlijke wereld waarin iedereen zichzelf mag zijn. Ik heb zin om te beginnen.”