Vragen van het lid M.B. Vos (GroenLinks) aan de minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Justitie

1. Is het juist dat sinds de inwerkingtreding van het verdrag inzake gevonniste personen d.d. 30 november 1999, nog geen enkele Nederlandse gedetineerde vanuit Marokko aan Nederland overgedragen is? Zo ja, kunt u aangeven wat daar de reden van is?

2. Is het juist dat Marokko voor vijf Nederlandse gedetineerden toestemming heeft gegeven voor de overdracht naar Nederland, maar dat Nederland nog geen reactie heeft gegeven? Zo ja, wat zijn de redenen dat Nederland die toestemming nog niet gegeven heeft?

3. Bent u bereid ervoor te zorgen dat deze vijf gedetineerden zo spoedig mogelijk aan Nederland overgedragen worden? Zo nee, waarom niet?

4. In hoeverre komen Nederlandse gedetineerden in Marokko die onder een medische behandeling zijn in aanmerking voor een overdracht naar Nederland?

5. Bent u bereid initiatieven te nemen dat Nederlandse gedetineerden in Marokko die onder medische behandeling staan zo spoedig mogelijk aan Nederland overgedragen worden?

6. Kunt u aangeven welke initiatieven Nederland genomen heeft om de overdracht van Nederlandse gedetineerden in Marokko aan Nederland te bespoedigen?