Farah Karimi is stomverbaasd over het antwoord dat VVD kandidaatkamerlid Arend Jan Boekesteijn in HP/deTijd gaf op de vraag "wanneer wist u dat u de politiek in wilde?" Doorslag gaf voor hem dat hij geschokt was door een uitspraak van Farah Karimi. Zei zou in januari tegen hem hebben gezegd: "eigenlijk vind ik ook dat we de Afghanen moeten helpen, maar ik kan dat nooit door onze achterban krijgen." Karimi: "Wat een onzin!"

"In januari sprak ik de heer Boekesteijn in de residentie van de toenmalige chef de post van de Verenigde Staten. Een hoge ambtenaar van de State Department was hier op bezoek om te lobbyen voor Uruzgan. Naast een vijftal kamerleden waren ook mensen als Arend Jan Boekestijn en Mient Jan Faber aanwezig. Ik stond met deze twee heren te praten. Boekestijn deed zijn best mij te overtuigen van de zinvolheid van de missie naar Uruzgan. In dat gesprek zei ik vooral dat ik de aanpak van Amerikanen contraproductief vond. Dat we ondanks de moeilijke partijdebaten over oorlog in Afghanistan tot dan toe de ISAF-missies hadden gesteund. Maar dat we de ISAF missie naar Uruzgan alleen konden steunen als de Amerikanen echt hun koers zouden verleggen en onmiddellijk tot sluiting van Guantanamo Bay zouden overgaan. Dit was identiek aan wat ik namens GroenLinks in de Kamerdebatten over Uruzganeen heb gezegd. Grappig genoeg was Boekesteijn het juist met mij eens dat de slechte Amerikaanse behandeling van (krijgs)gevangen averechts werkte."

Karimi vervolgt met:

"Ik heb kennelijk zo'n grote indruk op hem gemaakt dat zijn gehoor er onder geleden heeft. Van mij mag iedereen in de politiek in; maar daarvoor moet je niet de woorden van een andere politicus verdraaien. Nu hij als politieke vriend van Minister Kamp voor het eerst in zijn leven als ''embeded wetenschapper" een paar dagen in Afghanistan is geweest en voor zich zelf als Afghanistan expert campagne voert nodig ik hem uit waar en wanneer dan ook met mij in debat te gaan. Bijvoorbeeld over de zin en onzin van de missie naar Uruzgan. Ik vraag hem wel vriendelijk om op te houden met indianenverhalen. Verder wens ik hem veel succes in zijn poging om een verkiesbare plek op de VVD lijst te bemachtigen. Hij zal het niet  makkelijk krijgen met Hans van Baalen als concurrent."