Werkloosheid bestrijden is topprioriteit

Topprioriteit van het kabinet moet zijn om mensen aan het werk te helpen en niet om volgend jaar 6 miljard te bezuinigen. Dat zegt financieel woordvoerder Jesse Klaver in reactie op sombere cijfers over de economie die het Centraal Planbureau en het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag bekend maakten.

Klaver “Het grootste probleem van Nederland is niet het begrotingstekort maar groeiende de werkloosheid. Het aantal werklozen blijft onverminderd door stijgen terwijl er in tien jaar tijd niet zo weinig vacatures zijn geweest.”

GroenLinks wil dan ook dat het kabinet zich focust op het creëren van werk. Volgens Klaver moet het kabinet de bezuinigingsplannen van 6 miljard voor volgend jaar schrappen en accepteren dat het begrotingstekort in 2014 boven de 3% uitkomt. De belangrijkste economische uitdaging is om de trend te keren dat steeds meer mensen zonder werk komen te zitten en vervolgens amper weer aan de slag komen.

Klaver: “Toch trekt het kabinet zich daar weinig van aan en richt ze zich alleen op extra bezuinigen. Topprioriteit moet zijn om nu mensen aan het werk te helpen, het begrotingstekort terug brengen is een zaak van langere termijn.”