Wij feliciteren onze honderdste wethouder

Door heel Nederland zet GroenLinks haar winst van de gemeenteraadsverkiezingen om in collegedeelname. Vandaag kunnen wij onze honderdste wethouder feliciteren: Cathelijne Bouwkamp wordt geïnstalleerd als wethouder in Arnhem.


“We gaan Arnhem veranderen”, vertelt Bouwkamp over haar stad.

“Ik vind het een eer om aan de slag te mogen als wethouder. We gaan werk maken van het tegengaan van de klimaatverandering en pakken armoede aan. Samen met de Arnhemmers ga ik komende jaren werken aan onze duurzame en groene ambities."
 

Ambities waarmaken

GroenLinks-leider Jesse Klaver sprak in februari de ambitie al uit: we gaan meebesturen in honderd gemeenten, waaronder de vier grote steden. We zijn er bijna: GroenLinks gaat zoals het er nu uitziet in 95 gemeenten meebesturen, en nog niet alle onderhandelingen zijn afgerond. In de vier grootste steden zijn op Rotterdam na zijn de onderhandelingen afgerond en besturen we mee.

Ook het aantal wethouders passeert de honderd. Ter vergelijking: 2014 werden er na de gemeenteraadsverkiezingen zestig GroenLinks-wethouders benoemd.

Succesvolle onderhandelingen

In de collegeonderhandelingen bereiken de lokale GroenLinks-afdelingen veel voor de aanpak van klimaatverandering, voor eerlijk delen en voor goede en betaalbare zorg. Niet alleen AmsterdamDen Haag en Utrecht krijgen GroenLinks in het gemeentebestuur, maar ook Zwolle, Helmond en Roosendaal en nog vele andere gemeenten.
 

Steun voor een groen en sociaal Nederland

Het laat zien dat verandering niet alleen iets is waar we over praten. Het is iets dat we bewijzen. En dat veel mensen dat steunen, en in actie komen voor een sociaal en groen Nederland. Waarin economische belangen het niet steeds maar winnen van natuur, van klimaat, van omzien naar elkaar.

We bouwen onze beweging op samenwerking. En vanaf hier bouwen we verder. En daar hebben we jou voor nodig. Word actief bij jouw lokale afdeling. En ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan.