Vendrik wordt officieel voorzitter van het ‘Platform voor maatschappelijke dialoog en reflectie klimaatbeleid’, dat in de plaats komt van het voortgangsoverleg van het Klimaatakkoord. ,,Ik ben vereerd om in de voersporen van Ed Nijpels te treden. Het tempo in de klimaattransitie moet omhoog en iedereen moet het kunnen meemaken. Ik draag daar graag aan bij. Het is mooi dat Rob Jetten, de minister van Klimaat en Energie, mij heeft voorgedragen”, aldus Kees, die officieel op 3 november aan de slag gaat. Vendrik: ,,De functie is niet te verenigen met het Kamerlidmaatschap. De komende weken zal ik voorbereidingen treffen voor mijn officiële start op 3 november. De klimaattransitie is een van de grootste uitdagingen van onze tijd en vraagt inspanning van ,en verbinding tussen overheden, bedrijven, maatschappelijke organisaties en burgers.”

Mirjam Krijnen opvolger in de Eerste Kamer

De opvolger van Kees kwam ruim drie jaar geleden net niet in de Senaat en startte kort daarna als manager Internationaal bij het Aidsfonds in Amsterdam. ,,Ik had het eigenlijk niet meer verwacht deze Kamerperiode, maar dat maakte deze kans des te verrassender. Ik zie er naar uit om bij te gaan dragen aan het werk van de fractie.”, aldus Mirjam, die nog zo’n negen maanden voor de boeg heeft voordat de nieuwe Kamer wordt geïnstalleerd. ,,GroenLinks heeft een belangrijke stem in de Eerste Kamer als grootste oppositiepartij en dankzij de nauwe samenwerking met de PvdA. In een tijd van crisis op meerdere fronten ligt er ook voor de komende jaren belangrijk werk te doen.”

Voor meer informatie over de benoeming van Kees Vendrik kunt contact opnemen met Jeroen Windt (0653951396). Voor de benoeming van Mirjam Krijnen kunt u contact opnemen met Michiel Philippart (0625036874)