Op 9, 10 en 11 september strijkt GroenLinks neer op de universiteitscampus van Nijmegen. Drie dagen vol wetenschap, cultuur, workshops, sport, de GroenLinks life style beurs en allerlei activiteiten voor kinderen. En natuurlijk ook veel debat over o.a. Europa.

De toekomst van Europa, landbouw, buitenlands beleid, milieu. Debatteer mee op het festival 'de Linkse Lente'. Hier kort wanneer wat over Europa:

- zaterdag 10 september: 11.00-12.30 uur
Cultuurcafé : De politicus praat… de ondernemer antwoordt
GroenLinks politici en ondernemers kruisen de degens met elkaar over het economisch beleid en de dagelijkse praktijk van het ondernemen met o.a. Joost Lagendijk, Europarlementariër voor GroenLinks.
Meer info

- zondag 11 september:  11:00 – 13:00 uur
Debat: de toekomst van de Europese Unie
Debat met Kathalijne Buitenweg, Europarlementariër voor GroenLinks, Farah Karimi, Tweede Kamerlid voor GroenLinks, en Willem Bos, comité Grondwet Nee. 
Achtergrond:
- artikel: 'Voorkomen dat alles bij het oude blijft'
- dossier: Grondwet EU

- zondag 11 september: 16.00-16.30
Debat: buitenlands beleid
Europarlementariër Joost Lagendijk en Mient Jan Faber over links buitenlands beleid.

- zondag 11 september: 11.00-12.30
Workshop: Milieubeleid laverend tussen Brussel en Den Haag
Europese woorden zijn nog geen Nederlandse daden. Met leden van Tweede Kamer en Bart Staes, Europarlementariër voor GroenLinks (België).

- zondag 11 september: 11.00-12.30
Debat: Platform ander landbouwbeleid
Moet de landbouw wereldwijd worden beschermd met heffingen en quota's of is vrije handel noodzakelijk voor een eerlijke handel? Met Wim Kersten, oud-medewerker van de GroenLinks Eurofractie en Giel Ton, GroenLinks-lid en 6 jaar werkzaam geweest voor de nationale koepel van boerencoöperaties in Bolivia.
Meer info