OV-reizigers zijn mogelijk miljoenen euro’s duurder uit doordat ze vergeten uit te checken met hun OV-chipkaart. Slechts één op de tien die vergeet uit te checken, vraagt zijn geld terug. GroenLinks vraagt aan minister Eurlings van Verkeer hoeveel de openbaar vervoerbedrijven verdienen aan reizigers die vergeten uit te checken doordat ze nog moeten wennen aan de OV-chipkaart.

GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent: “Wij hebben al eerder aan de orde gesteld dat het niet uitchecken van de OV-chipkaart problemen oplevert en de reiziger geld kost.” In mei 2010 is een GroenLinks-motie aangenomen die stelt dat vergeetachtige reizigers een e-mail of brief moeten krijgen bij een onvolledige transactie.

Van Gent: “De OV-chipkaart is ingesteld om het reisgemak te vergroten, niet om de reiziger op kosten te jagen en het openbaar vervoer duurder te maken. Ik geloof het niet dat de OV-bedrijven zeggen dat ze niets verdienen aan de niet-uitcheckers. Dan maken ze wel hele hoge kosten. Ik wil graag van de demissionaire minister weten hoeveel de OV-bedrijven verdienen en wat hij tot dusver met onze motie gedaan heeft. Wij zouden het ook een goed plan vinden als Eurlings een nieuwe campagne start: Check of je bent uitgecheckt!”

Meer informatie

- Kamervragen van Ineke van Gent aan demissionair minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat