De Guerrilla Gardeners gingen weer aan de slag om Nederland te vergroenen. In het actieweekend van 20 en 21 april legden ze in heel Nederland tuinen aan, bijvoorbeeld in Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Den Haag, Dordrecht, Utrecht, Leeuwaren en Rotterdam. Deze acties worden ondersteund door GroenLinks.

 

De Guerrilla Gardeners leggen tuinen aan op plekken waar dringend extra groen nodig is. Ze nemen zelf de schop ter hand om bloemen en struiken te planten in hun eigen straat of buurt. Het verschijnsel 'guerrilla gardening' is overgewaaid uit Engeland en de Verenigde Staten. Betrokken bewoners toveren, gewapend met gieter, schop en planten, de stad om in een groene oase. In Nederland heeft GroenLinks de Guerrilla Gardeners geadopteerd. Maar iedereen die een groen hart heeft is van harte welkom om de schep op te pakken. Er zijn genoeg plekken in de stad die een groene injectie kunnen gebruiken.

Actieweekend 2013

Het eerste Guerrilla Gardeners actieweekend vond in 2008 plaats. Sinds die tijd is Guerrilla Gardening een begrip geworden in Nederland. De resultaten van de acties worden verzameld op de Facebookpagina van de Guerrilla Gardeners.

Groen is goed

GroenLinks zet zich in voor meer groen in de buurt. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de aanwezigheid van groen een flink aantal positieve effecten heeft. Groen speelt een belangrijke en waardevolle rol in de gezonde stad. Natuurlijk groen zorgt voor variatie in planten en dieren en heeft een positieve invloed op de gezondheid. Groen in de buurt geeft rust, nodigt uit tot bewegen en bevordert de sociale contacten en ontwikkeling. Om Nederland groener te maken ondersteunt GroenLinks de Guerrilla Gardeners.

Guerrilla Gardeners online