GroenLinks-Tweede Kamerlid Linda Voortman wil de evaluatie van het kinderpardon eerder op de agenda van de Tweede Kamer plaatsen. Nu ook een groep van burgemeesters de noodklok luidt en pleit voor een eerlijker en ruimhartig kinderpardon, kan de Tweede Kamer niet achterblijven, vindt zij.

Voortman: "De kinderen om wie t gaat hebben lang genoeg in onzekerheid gezeten. Deze burgemeesters van allerlei politieke kleuren laten zien dat een eerlijk kinderpardon geen kwestie van links of rechts is maar van gewoon humaan gevoel. De rigide uitleg die het kabinet geeft aan het kinderpardon dupeert veel kinderen. Het lijkt meer te gaan om uitzetten dan om gewortelde kinderen alsnog een plek in NL te geven. Wij willen een echt humaan kinderpardon dat de onzekerheid voor deze kinderen nu voor eens en voor al oplost."

Voortman wil dat de Tweede Kamer besluit dat kinderen die onder toezicht van gemeenten in plaats van het rijk gestaan hebben en kinderen die net iets ouder zijn dan 21 terwijl ze hier wel al veel langer dan 5 jaar zijn, ook in Nederland moeten kunnen blijven.