Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren vindt dat minister Kamp de regeling voor het opwekken van zonne-energie door coöperaties simpeler moet maken. Deze zogenaamde "postcoderoosregeling" dreigt te mislukken wegens onduidelijke regels en onnodige kosten.

Van Tongeren."Vanaf het begin zat de regeling niet goed in elkaar: het gebied waarbinnen je mag opwekken is klein en het voordeel laag, Nu blijkt de regeling in de praktijk ook niet te functioneren. Na een half jaar zijn de regels nog steeds niet helder. Het is geen wonder dat er nog steeds maar één project is gestart. Ik hoor van  initiatiefnemers dat het hen veel tijd kost en het is bijna onmogelijk om quitte te spelen. Wil het kabinet het gezamenlijk opwekken van schone energie echt mogelijk maken, dan moet het geen vage, halve maatregelen nemen."

Van Tongeren wil dat Kamp de regeling werkbaar maakt voor zonnecoöperaties. Dit is mogelijk zonder dat het extra geld kost:

 "De minister zou met de belastingdienst zo snel mogelijk duidelijke en simpeler regels moeten opstellen en hier glashelder over communiceren. Dit past mooi bij zijn eigen agenda voor administratieve lastenverlichting. Ook vraag ik hem de kosten te verminderen van een onnodige extra aansluitingen en de huur van dure energiemeters."