Rond de 50 GroenLinks fracties zeggen “nee” tegen de schaliegasplannen van minister Kamp. Ook  die Grünen, vrezen voor schaliegasboringen en dienen daarom bezwaren bij de minister in.

Kamp heeft een structuurvisie schaliegas opgesteld, waar tot 10 juli dit jaar op gereageerd mag worden. Onlangs riep Liesbeth van Tongeren iedereen op hier bezwaar tegen te maken.

Van Tongeren: “Welk probleem lost schaliegas op? Om de huizen warm en de aardappels gaar te krijgen hebben we het niet nodig. We exporteren immers meer dan de helft van het Nederlandse aardgas. Kamp’s weg is een heilloze weg die ons niet verder helpt in de overgang naar een echt duurzame economie.  Ik ben blij dat zo veel mensen, niet alleen hier, maar ook in Duitsland, hun tegenstem laten horen. Kamp kan dat niet negeren.”

Om mensen te helpen met het indienen van een zienswijze, heeft GroenLinks een voorbeeld-zienswijze op de site geplaatst. Ook de Groenen in Duitsland roepen op tot het indienen van zienswijzen en hebben de voorbeeld-zienswijze op hun site geplaatst. Er blijkt veel vraag naar te zijn: kort na het plaatsten van de voorbeeld-zienswijze crashte de site  door het hoge aantal bezoekers. Inmiddels is dat probleem opgelost.