Naam: Paulien Gankema
Leeftijd: 31
Woonplaats: Amsterdam
Portefeuille: Partijontwikkeling – externe relaties

Advies kandidatencommissie 

Paulien werkt als inhoudelijk medewerker Duurzaam Voedsel bij Milieudefensie. In deze functie is zij verantwoordelijk voor de inhoudelijke kant van de Voedselcampagne. Paulien is gepromoveerd op Plant Ecofysiologie.
Binnen GroenLinks is Paulien actief geweest als bestuurslid Amsterdam Oost, en bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 was zij campagnecoördinator met ongeveer 100 vrijwilligers. Op dit moment ondersteunt zij de GroenLinks-fractie inhoudelijk in de bestuurscommissie Amsterdam Centrum.

Paulien weet op enthousiaste en positieve wijze haar kennis met haar organisatietalent te combineren. Haar werkwijze is eerst onderzoekend en verkennend. Na deze fase gaat zij planmatig en vastberaden met diverse betrokkenen concreet aan de slag. Als bestuurder wil zij haar bestaande groene en linkse netwerk vergroten en binnen GroenLinks als brug naar buiten fungeren. Zij gaat actief op zoek naar groene en ‘linkse’ organisaties, maar ook (groene) ondernemers die hun ideeën en waarden met GroenLinks delen.  Door haar consciëntieuze werkhouding dwingt zij gezag en respect af. Ze houdt mensen betrokken door inhoudelijke – soms complexe – onderwerpen begrijpelijk en helder uit te leggen en door hen vertrouwen te geven.

Paulien wil als resultaatgerichte bestuurder niet alleen iets bedenken, maar haar plannen voor de portefeuille externe partijontwikkeling ook tot uitvoering brengen. Hierbij kiest zij voor een onderzoekende, resultaat- en mensgerichte benadering.

Motivatie Paulien Gankema

Beste partijgenoten,

Een nuchtere Noordeling met Amsterdamse ambitie, een doener die eerst denkt, dat ben ik, Paulien Gankema, moeder van Julia, en hopelijk straks jullie bestuurslid externe partijontwikkeling.

Mijn visie: op naar een duurzame en rechtvaardige samenleving. Mijn methode: zachte kracht met een duidelijke richting. Nieuwsgierig zijn naar de ander, uitdagingen zoeken in nieuwe relaties en bedenken hoe organisaties effectiever kunnen zijn.

Mijn achtergrond: campagnecoördinator Amsterdam Oost (2012-2014), voorzitter jongerenorganisatie Milieudefensie (JMA, 2010-2012), inhoudelijk medewerker Milieudefensie (2015-nu), steunfractie Amsterdam Centrum (2015-nu) en doctor in de biologie.

In mijn carrière kom ik in aanraking met mensen van zeer uiteenlopend pluimage: boeren, studenten, ondernemers, activisten, wetenschappers en politici. Deze diversiteit aan contacten zal mij zeker helpen als bestuurslid externe partijontwikkeling. Ik wil in die functie met de leden werken naar een effectief extern netwerk dat GroenLinkse idealen dichterbij brengt. Met elkaar hebben wij zo veel expertise en zo’n breed netwerk. We kunnen en moeten hier nog veel meer gebruik van maken. Mijn plan hiervoor ligt klaar, ik hoop op jullie vertrouwen om dit uit te mogen voeren.

Opscheppen over mezelf past niet bij mij, dus wilt u meer weten? Lees dan ook de mooie woorden die ik mocht ontvangen van de kandidatencommissie en die van GroenLinksers en anderen (op www.pauliengankema.nl).

Ik hoop op uw stem voor bestuurslid externe partijontwikkeling. Het zal een eer voor mij zijn om u te vertegenwoordigen in het partijbestuur.

Een groene en warme groet,

Paulien

Links

LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/pauliengankema
Twitter: https://twitter.com/pauliengankema , @pauliengankema
Website: www.pauliengankema.nl

 

Terug naar de verkiezingspagina