Van Amsterdam naar het Binnenhof

Gala is in Amsterdam geboren. Ze heeft een Nederlandse vader en een Vietnamees-Somalische moeder. Na haar studie heeft ze enige tijd bij het Europees Parlement gewerkt, waarna ze in 1997 advocaat werd in Amsterdam. Sinds 2007 is Gala werkzaam als rechter in de rechtbank Midden-Nederland. Eerst was Gala handels -en kantonrechter, en nu meer dan zes jaar straf -en jeugdstrafrechter. Naast haar werk als rechter was ze toezichthouder in het onderwijs, in de culturele sector (bij Koninklijk Theater Carré en de Nederlandse Publieke Omroep) en sinds kort bij woningcorporatie Ymere.

Hier sta ik voor

Gala zet zich in voor een inclusieve samenleving met een sterkte rechtsstaat, waarin mensen gelijke kansen en rechten hebben. Dat de rechtsstaat steeds meer onder druk staat gaat haar aan het hart en wil zich hier sterk voor maken in de Eerste Kamer.

En in toenemende mate maakt Gala zich zorgen over de doorgeschoten marktwerking in de publieke sector: in het onderwijs, de zorg maar ook bij de politie, het openbaar ministerie en in de rechtspraak. Deze sectoren staan zodanig onder druk dat de maatschappelijke gevolgen steeds meer zichtbaar worden en invloed hebben op het functioneren van onze rechtsstaat. Dat moet anders!

“ 

Een rechtvaardige samenleving, in alle opzichten.

 ”

Wetenswaardigheden

Gala is omringd door mensen die zich bezighouden met beeldende kunst, muziek, film en theater. Ze heeft geen artistiek talent ontdekt bij zichzelf, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: ze probeert op haar manier een bijdrage te leveren aan de culturele sector. Zo heeft ze onder andere toezichthoudende functies in de culturele sector. In de Eerste Kamer zal cultuur dan ook één van haar aandachtsgebieden zijn.

In de Eerste Kamer houdt Gala zich bezig met:

  • Justitie en Veiligheid
Jesse Klaver in gesprek

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste politieke nieuws in je inbox.

Wil je weten hoe GroenLinks je persoonsgegevens verwerkt? Bekijk dan onze privacyverklaring.