Paul staat voor rechtvaardigheid, verbinding en empathie en hij is gericht op resultaat. Dat laatste heeft hij in de vakbeweging geleerd. Hij houdt van het inhoudelijke debat en is zich steeds meer gaan richten op wat mensen bindt in plaats van wat hen scheidt. Politiek wordt beter als inhoudelijke verschillen kunnen worden gecombineerd met begrip en waardering voor de ander.

Van Den Helder naar de Eerste Kamer

Na een lange reis van bijna veertig jaar langs de kust (van Den Helder, via Heemstede, Haarlem en Amsterdam, naar (de regio) Rotterdam wonen Paul en zijn vrouw inmiddels vijfentwintig jaar in Driebergen. Op zijn 22ste is hij als havenwerker in de Rotterdamse stukgoedsector met werken begonnen. Zeven jaar later werd hij vakbondsbestuurder en op zijn 33ste werd hij gevraagd een plek te aanvaarden op de kieslijst van het toen (1989) nieuwe GroenLinks.

In 2003 verruilde hij de Tweede Kamer voor de journalistiek. Bij de IKON heeft hij tien jaar televisie en radioprogramma’s gemaakt. Eind 2013 werd hij voorzitter van de VO-raad, de vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs.

Wetenswaardigheden

"Mijn beide ouders leven nog en dat vind ik een groot geschenk. Van hen heb ik veel meegekregen, waaronder mijn maatschappelijk engagement. En de liefde voor de sport. Hardlopen doe ik een aantal keer per week. Ik geloof zeer in “mens sana in corpore sano” ofwel: een gezonde geest in een gezond lichaam."
 

“ De Eerste Kamer is, zeker nu, een bijzondere plek om onze idealen te laten horen, daarover te debatteren en op zoek te gaan naar resultaat. ”
Jesse Klaver in gesprek

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste politieke nieuws in je inbox.

Wil je weten hoe GroenLinks je persoonsgegevens verwerkt? Bekijk dan onze privacyverklaring.