Van Utrecht via Nederland en de wereld nu naar het Binnenhof

Saskia is geboren in de Haarlemmermeer, onder de rook van Schiphol. Na een studie Internationale Betrekkingen heeft ze haar leven gewijd aan vraagstukken rondom (internationale) duurzaamheid, klimaat en gezondheid.

Na verschillende banen in de milieubeweging, werkt ze nu als directeur bij de Fietsersbond. In 2010 heeft ze samen met andere Utrechters energie coöperatie Energie-U opgericht, waarvan ze tot eind 2014 de eerste voorzitter mocht zijn. Alle inzet voor een duurzame wereld leverde in 2018 een plek in de Duurzame 100 van Trouw op.

Hier sta ik voor

Saskia zet zich in voor wetgeving die eraan bijdraagt dat mensen zich thuis (blijven) voelen in Nederland. Nieuwe wetten moet begrijpelijk en navoelbaar zijn voor alle Nederlanders, niet alleen voor mensen die het goed getroffen hebben. Daarnaast zet ze zich ervoor in dat de kansen van de toekomstige generaties zwaar meewegen in nieuwe (milieu)wetgeving.

“ 

Ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat wanneer in Nederland rechts-extremisme voet aan de grond zou krijgen, ik me zou inzetten om mensen een alternatief te bieden. Die tijd is nu aangebroken.

 ”

Wetenswaardigheden

Saskia is een veelgevraagd spreker over duurzame (stedelijke) mobiliteit en de vele unieke fietsprojecten die Nederland rijk is. In het verleden werkte ze voor de milieubeweging, in de zorg en maakte ze documentaires over de relatie tussen mens en dier. Saskia is getrouwd, werd op haar 23ste moeder (wat ze alle vrouwen aanraadt) en heeft 2 volwassen zonen.

In de Eerste Kamer houdt Saskia zich bezig met:

  • Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Jesse Klaver in gesprek

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste politieke nieuws in je inbox.

Wil je weten hoe GroenLinks je persoonsgegevens verwerkt? Bekijk dan onze privacyverklaring.