Stop de Stopwatch actie 22 februari, Rotterdam
Stop de Stopwatch actie 22 februari, Rotterdam. Met Linda Voortman.

Overal in actie voor de zorg

Het kabinet wil meer dan twee miljard euro bezuinigen op onder meer thuiszorg, dagbesteding en begeleiding. GroenLinks voert in het hele land actie.

 

 

 

 

 

 

 

Volgens GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman dreigen mensen hun thuiszorg of dagbesteding te verliezen als de bezuinigingen doorgaan.

Voortman:

De bezuinigingen die eraan komen zijn enorm en hebben afschuwelijke gevolgen. Mensen die nu nog zelfstandig thuis kunnen wonen dankzij de thuiszorg, dreigen hun zorg te verliezen. Zij worden de dupe van een kabinet dat liever kijkt naar de cijfers op de begroting dan naar de gezondheid van mensen.

Met een actie op het Binnenwegplein in Rotterdam startte GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman op 22 februari een landelijke petitie tegen de bezuinigingen van ruim twee miljard euro op de zorg. Rotterdammers konden een poging wagen om binnen 90 seconden een steunkous aan te trekken. Dit is de tijd die daarvoor staat in de thuiszorg. ‘Dat lukt vrijwel niemand op een fatsoenlijke manier’, zegt Voortman. ‘En dan oefenen we nota bene met nep-benen, zonder pijnlijke plekken. Je moet er niet aan denken dat het kabinet op deze zorg nog eens 40 procent extra gaat bezuinigen.’

In heel Nederland voeren we actie voor goede zorg aan huis
Van Rotterdam tot Arnhem, van Maastricht tot Groningen, overal halen GroenLinks vrijwilligers handtekeningen op voor de petitie 'Geen bezuinigingen maar goede zorg aan huis'. In heel het land kun je ook de actie 'Stop de Stopwatch' tegenkomen: wie kan er in 90 seconden een steunkous aantrekken?

 

Terug naar de pagina zorg.