Stage: Beeldvoering

Het afgelopen jaar heeft GroenLinks tijdens de campagne voor de Tweede Kamer verkiezingen gepionierd met (online) video, audiovisuele content en beeldregie. We maakten meer dan 100 video's die ruim 24 miljoen keer bekeken werden. Op deze manier houden wij onze achterban in beweging én op de hoogte. We gaan deze lijn voortzetten met onze 14 Tweede Kamerleden. 

De GroenLinks fractie heeft per september 2017 voor 32 uur per week ruimte voor een stagiaire beeldvoering. De duur van de stage gaat in overleg.Een geweldige mogelijkheid om ervaring op te doen met het maken en bedenken van audiovisuele content in de politiek.

Wat ga je doen?

Deze stage bestaat uit het ondersteunen van Tweede Kamerleden, hun voorlichters en de beeldvoerder op het gebied van online video. Als stagiaire beeldvoering help je de persvoorlichters bij het maken van video’s en ondersteun je bij het bepalen van de audiovisuele strategie op de online kanalen van de Tweede Kamerleden. In deze functie houd je je vooral bezig met scenario’s, regie, camerawerk, montage en nabewerking voor online video.

Wat wordt van je verwacht?

Je bent een enthousiaste en proactieve student op MBO-, HBO- of academisch niveau. Je hebt kennis van en interesse in maatschappelijke en actuele vraagstukken en hebt affiniteit met politiek en de standpunten van GroenLinks. Je bent een creatieve filmmaker en bent in staat om ad hoc te produceren. Daarnaast kun je goed overweg met Final Cut Pro, Adobe Première (of vergelijkbare programma’s). Je vindt het een uitdaging om complexe informatie te vertalen naar pakkend beeld.

Wat biedt GroenLinks?

GroenLinks biedt de mogelijkheid om in een dynamische werkomgeving politieke werkervaring op te doen. Je leert van dichtbij hoe het politieke proces werkt. Je ontvangt training, begeleiding en een stagevergoeding.

Praktische informatie

Je kunt reageren door voor maandag 26 juni a.s. een beknopte motivatiebrief en een CV te sturen aan: GroenLinks Tweede Kamerfractie, t.a.v. Ria Bron (r.bron@tweedekamer.nl).