Profiel
GroenLinks heeft vacatures voor leden van het partijbestuur met de portefeuilles Diversiteit en Externe Relaties en Campagne & Communicatie. Het partijbestuur geeft de leiding aan de vereniging GroenLinks en wordt ondersteund door het landelijk bureau. Het partijbestuur ontwikkelt beleid om GroenLinks op de kaart te zetten samen met onze landelijke, provinciale en lokale politici en vrijwilligers en is verantwoordelijk voor de implementatie van dit beleid.
Wat moet je voor de sluitingstijd compleet bij de kandidatencommissie aanleveren?
Brief en CV
In de brief motiveer je waarom je welke functie in het partijbestuur je wil bekleden en waarom je daarvoor een geschikte kandidaat bent.
Ondersteuningsverklaringen
Naast een motivatiebrief en CV moet je15 ondersteuningsverklaringen overleggen. De kandidatencommissie checkt of de mensen die je noemt lid zijn en controleert steekproefsgewijs of zij jouw kandidatuur daadwerkelijk ondersteunen. Stuur alvast een mail naar kci@groenlinks.nl, voor je wilt beginnen met het verzamelen van ondersteuningsverklaringen. Je ontvangt dan een mail met uitleg.
Integriteit
GroenLinks kent een eigen Integriteitsprotocol en -Verklaring. Hierover zal de kandidatencommissie een gesprek met je voeren. Protocol en vragen vind je in dit document. Stuur de ingevulde en ondertekende verklaring op.
VOG
Elke kandidaat moet een VOG overleggen. Gebruik daarvoor dit vooringevulde formulier. Hiermee vraag je de VOG aan bij de afdeling Burger-/Publiekszaken van de gemeente waar je staat ingeschreven in de BRP.
Aanleveren documenten kandidaatstelling
Aanleveren bij de kandidatencommissie kan bij voorkeur per e-mail: kci@groenlinks.nl. Al je correspondentie met de kandidatencommissie is uiteraard strikt vertrouwelijk. Alleen de kandidatencommissie zelf en het secretariaat, dat wordt gevoerd door het Landelijk Bureau, kunnen deze e-mail inzien.
Selectieprocedure
De kandidatencommissie selecteert een aantal sollicitanten om uit te nodigen voor een gesprek aan de hand van het profiel en de integriteitstoets. Bij een negatief oordeel naar aanleiding van de integriteitstoets laat de kandidatencommissie de sollicitant niet toe tot het stemming. De commissie deelt dit in een persoonlijk gesprek mee aan de sollicitant. De kandidaat kan dit oordeel ter toetsing voorleggen aan de commissie voor geschil en beroep. De commissie voor geschil en beroep kan bepalen dat de kandidaat wordt toegelaten. Als de commissie de sollicitant ongeschikt vindt, voert de commissie hierover een gesprek met de kandidaat. Het oordeel is vertrouwelijk en wordt alleen aan de sollicitant meegedeeld. Het staat de kandidaat vrij om zich ondanks een negatief inhoudelijk oordeel van de commissie toch te kandideren.
Voordat de kandidaten bekend worden gemaakt krijgen zij nog de gelegenheid zich terug te trekken.
Planning
Je kunt je tot en met 17 oktober 12 uur 's middags kandidaat stellen. De planning van eerste- en tweederonde gesprekken volgt hierna. Op 6 december is de vertrouwelijke bekendmaking van de voordracht.