Elke dag hebben politici de keuze: halen we het beste, of het slechtste in Nederland naar boven? Wat we hier in Den Haag doen, doet ertoe.

Deze week had de Tweede Kamer de kans om de plannen van het demissionair kabinet onder handen te nemen tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. De kans om samen nieuwe plannen te realiseren en zo de grote problemen van deze tijd aan te pakken.

Die plannen zijn nodig. Om de volkshuisvesting te verbeteren en de wooncrisis aan te pakken. Om de klimaatnoodtoestand uit te roepen en te zorgen dat we de klimaatdoelen halen. Om de loonkloof tussen het basis- en middelbaar onderwijs te dichten, en het lerarentekort aan te pakken. Om de groeiende ongelijkheid tegen te gaan. Daarvoor knokken wij samen met de PvdA. Want de formatie staat misschien stil, deze problemen staan dat niet.

Veel leek mogelijk. Want de coalitie die we ooit hadden, bestaat niet meer. Het kabinet is 9 maanden geleden afgetreden vanwege het toeslagenschandaal. En daarmee ligt de macht minder bij het demissionair kabinet, en meer bij de Tweede Kamer.

Wat is het resultaat na twee volle dagen debat? Er is zeker een begin gemaakt. Er komt meer geld voor hogere lonen voor basisschoolleraren en mensen in de zorg. Huishoudens krijgen lagere energierekeningen. Er komt meer geld voor sociale woningbouw.

Toch vind ik het nog lang niet genoeg.

De resultaten die nu zijn behaald, laten zien dat er nog veel meer in zit. Samen blijven we druk zetten om Nederland écht te veranderen. Om de grote problemen in dit land aan te pakken hebben we een nieuw kabinet nodig. Een kabinet dat zich inzet voor iedere Nederlander. Wat ons betreft is dat kabinet met GroenLinks en PvdA. Maar ook als we niet tot een kabinet toetreden kun je op ons rekenen: dan gaan we ons vanuit de oppositie keihard inzetten.

Afbeelding van 2 mensen bij het GroenLinks congres in 2019

Word lid

Steun onze politiek: word lid

Enthousiast? Word net als meer dan 30.000 anderen lid van GroenLinks. Als lid beslis je mee over onze koers en ondersteun je onze groene en linkse politiek. Je kan al lid worden vanaf 2 euro per maand!

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Ik ontvang graag e-mail updates van:
Ben je 27 jaar of jonger?
Contributie

Gemiddeld betalen GroenLinksers € 85 contributie per jaar. De hoogte van de contributie bepaal je zelf, wel geldt er een minimum van € 24 per jaar. Je kunt de hoogte van je contributie baseren op de hoogte van je inkomen.

Let er op dat het door jou gekozen bedrag klopt bij de opgegeven frequentie!

Betaalwijze