Groenlinks Gemeenteraad Overwinning Groningen 2018
Uitslag van de gemeenteraadsverkiezing 2018 in Groningen

Monsterwinst in Groningen!

Het was woensdagavond feest in Groningen. GroenLinks behaalde er een historische uitslag en gaat in de gemeenteraad van 4 (2014) naar 11 zetels. Daarmee is GroenLinks de grootste partij in de gemeente Groningen. Een ‘monsterwinst’, zoals de Volkskrant het beschrijft. 

 

De groei zet door

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart werd GroenLinks al de grootste in Amsterdam, Utrecht, Delft, Haarlem, Nijmegen, Arnhem, Wageningen, Helmond, Wormerland, Renkum, Zutphen en Culemborg. Ook in de rest van het land waren er goede uitslagen, waardoor onze 100ste wethouder konden verwelkomen. 

Bij die groei kunnen we nu de nieuwe gemeente Groningen optellen. In Groningen verdubbelde het aantal stemmen (van 9,6% in 2014 naar 21%) en gaat GroenLinks van 4 (2014) naar 11 zetels.

Lijsttrekker Glimina Chakor: “We hebben goed campagne gevoerd, maar het zegt ook dat mensen een andere koers willen. Groningen wil verder. Dat zie je in de uitslag terug.”

 

Ook winst in alle andere gemeenten

Een aantal gemeenten, waaronder Groningen, werd dit jaar samengevoegd met naburige gemeenten. Daarom mochten inwoners daar op 21 november, verlaat dus, hun gemeenteraad kiezen. 

Ook in Beekdaelen, Westerkwartier, Het Hogeland, Haarlemmermeer, Hoeksche Waard, Noordwijk, Vijfheerenlanden en West Betuwe zijn bij deze verkiezingen geweldige resultaten behaald. Bij elkaar is GroenLinks bij deze herindelingsverkiezingen in totaal van 17 zetels naar 33 gestegen.

 

Verandering op grote en kleine schaal

Dankzij alle kiezers, vrijwilligers en sympathisanten groeit onze beweging. Ook lokaal kunnen we nu de verandering inzetten. We kiezen voor duurzame, eerlijke gemeenten met toegankelijke zorg. Waarin economische belangen het niet alsmaar winnen van natuur en klimaat en waarin we omzien naar elkaar.

We bouwen onze beweging samen met jullie. En vanaf hier bouwen we verder. En daar hebben we jou voor nodig. Word actief bij jouw lokale afdeling. En ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan. Want met jouw steun kunnen we nog beter campagne voeren en nog meer veranderen, landelijk en lokaal.