Leden van GroenLinks konden zich van 2 tot en met 10 juni uitspreken over de vraag of het wenselijk is dat de Eerste Kamerfracties van GroenLinks en PvdA na de verkiezingen van volgend jaar één fractie vormen. Vandaag maakte de referendumcommissie de uitslag bekend.

  • 15.213 leden hebben een geldige stem uitgebracht.
  • 12.171 stemmen daarvan waren vóór.
  • 3.042 stemmen waren tegen.

Hier vind je het proces-verbaal van de referendumcommissie. Hier vind je het tweede proces-verbaal, na de bezwaarperiode.

80 procent van de leden stemt voor een gezamenlijke fractie van GroenLinks en PvdA in de Eerste Kamer. Nog nooit stemden zoveel leden van GroenLinks in een referendum.

Partijvoorzitter Katinka Eikelenboom: "GroenLinks en PvdA kiezen vandaag voor samenwerking. Er is overweldigende steun voor een volgende stap in de samenwerking: 80% van de GroenLinks-leden heeft gestemd voor een gemeenschappelijke fractie met de PvdA na de Eerste Kamerverkiezingen. Nog nooit had een referendum zo'n hoge opkomst, bijna de helft van onze leden heeft gestemd. Dat is een heel stevig mandaat. Na jarenlang praten over linkse samenwerking zetten we nu vol overtuiging een volgende stap met elkaar. Op naar een linkse toekomst."

Afbeelding van 2 mensen bij het GroenLinks congres in 2019

Enthousiast geworden van linkse samenwerking?

Word lid! Als lid maak je ons sterker in de strijd voor onze idealen. Hoe groter onze partij, hoe meer we voor elkaar krijgen. Daarnaast kan je als lid meebeslissen over de koers door te stemmen over ons verkiezingsprogramma en onze kandidaten. Zo maken we samen de partij. Ook ontvang je regelmatig onze ledennieuwsbrief en uitnodigingen voor interessante events. Lid worden kan al vanaf € 2 per maand!

Ben je overtuigd? Kom in actie en sluit je aan bij onze beweging. 💚

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Ik ontvang graag e-mail updates van:
Ben je 27 jaar of jonger?
Contributie

Gemiddeld betalen GroenLinksers € 85 contributie per jaar. De hoogte van de contributie bepaal je zelf, wel geldt er een minimum van € 24 per jaar. Je kunt de hoogte van je contributie baseren op de hoogte van je inkomen.

Let er op dat het door jou gekozen bedrag klopt bij de opgegeven frequentie!

Betaalwijze