De plenaire zaal van het Europarlement

Eurodelegatie

GroenLinks zet zich in voor een beter Europa:

  • Een Europa waarin er echt iets gebeurt in de strijd tegen klimaatverandering. Mooie woorden horen we al genoeg. Juist nu moeten we investeren in schone energie. Dan helpen we het klimaat én de economie.
  • Een Europa dat de crisis aanpakt door groene banen te creëren. Bijvoorbeeld door te kiezen voor isolatie van gebouwen, duurzame productie en elektrische auto's op groene stroom.
  • Een Europa dat opkomt voor gelijke kansen voor iedereen. Arm of rijk, zwart of wit, jong of oud, vrouw of man, homo of hetero. We willen werk, onderwijs en voedsel eerlijk delen: ver weg en dichtbij.
  • Meer weten? Lees onze standpunten of onze nieuwsberichten.

GroenLinks heeft drie Europarlementariërs. Bas Eickhout (delegatieleider), Tineke Strik en Kim van Sparrentak vertegenwoordigen ons Groene geluid in het Europees Parlement.

Europese Groene fractie

De Europarlementariërs van GroenLinks maken deel uit van de Groenen/EVA-fractie in het Europees Parlement. Fractievorming in het Europees Parlement gebeurt niet op basis van nationaliteit, maar op basis van politieke verwantschap. De Groenen/EVA bezet 74 van de 750 zetels en is hiermee de vierde fractie in het Europees Parlement. De (Franstalige) Belg Philippe Lamberts en de Duitse Ska Keller zijn duo-voorzitter van de Groenen/EVA-fractie in het Europees Parlement.


Kijktip: Groene Europarlementariërs werken aan betere Europese wetgeving (Het proces van Europese wetgeving uitgelegd in een duidelijke animatie.)

Europese Groene Partij

GroenLinks is als partij lid van de Europese Groene Partij (EGP), een samenwerkingsverband van groene partijen uit heel Europa. De aangesloten partijen werken gezamenlijke standpunten uit, organiseren grensoverschrijdende acties, leren van elkaars ervaringen en ondersteunen jonge groene partijen zoals die op de Balkan. Bij de Europese verkiezingen trekken de groene partijen van de EU-landen naar de stembus met een gezamenlijk manifest en een gecoördineerde campagne. GroenLinks is een van de drijvende krachten achter de groene samenwerking in Europa.

GroenLinks onderschrijft het handvest van de Europese Groenen.

 

Contact

Op de website van het Europees Parlement staan contactgegevens van de kantoren van de Europarlementariërs.
Bezoek- en postadres: Europees Parlement, Bureau ASP 5 F 266, Wiertzstraat 60, B-1047 Brussel, België (Google Maps)
 

Snel antwoord op je vragen aan de Europarlementariërs? Mail ze naar europavragen@groenlinks.nl

De Europarlementariërs worden vertegenwoordigd door persvoorlichter Lowie Kok.

Contactgegevens
E-mail: lowie.kok@europarl.europa.eu
Mobiele nummer: +31 627 015 080

Meer lezen

http://better-regulation.eu/nl/