Wij willen:

  • Meer fietssnelwegen;
  • Dat werkgevers de fiets stimuleren;
  • Meer (bewaakte) fietsenstallingen.

Nederland is een land van fietsers. De fiets is gezond, groen en vriendelijk voor de omgeving. We moeten ervoor waken dat waar mogelijk deze vorm van vervoer de voorkeur houdt.

Fietsen aantrekkelijker maken

Om het fietsen zoveel mogelijk te stimuleren wil GroenLinks fietsen aantrekkelijker maken. We hebben goede en veilige fietspaden door en buiten de stad nodig. In steden gaat de snelheid van auto’s omlaag, zodat het veiliger wordt voor fietsers en het aantrekkelijker wordt om te fietsen in de stad. Er komen meer en betere fietsroutes en 'fietssnelwegen' worden aangelegd. GroenLinks wil dat gemeenten en provincies daar meer geld voor krijgen.

Fietsen in de stad

In de stad kunnen brommers en scooters het beste op de rijbaan rijden, fietsers krijgen dan de ruimte op het fietspad. Op een aantal plaatsen is het lastig om de fiets te parkeren, vooral bij de stations. Daar zijn (bewaakte) fietsenstallingen nodig. Bij stations moet altijd een mogelijkheid zijn om gratis de fiets te parkeren.

Een fiets van de baas

Ook gaat de belastingvrije vergoeding voor ‘een fiets van de baas’ omhoog. En de belastingvrijstelling voor woon-werkverkeer op de fiets blijft bestaan.

20200528 - afbeelding nieuwsbericht fietsagenda.jpeg

Meer weten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste politieke nieuws in je inbox.

Wil je weten hoe GroenLinks je persoonsgegevens verwerkt? Bekijk dan onze privacyverklaring.