Het CPB voorspelt een ongekende economische groei van 7 procent over 2021 en 2022 (3,8 procent dit jaar en 3,2 procent volgend jaar). Met het huidige kabinetsbeleid dreigt de koopkracht voor alle Nederlanders echter op de nullijn te blijven. En door de lange formatie moet het demissionaire kabinet deze maand besluiten over de begroting voor het komend jaar.

Henk Nijboer (PvdA): ‘Mensen worden de dupe van de trage kabinetsformatie. De economie groeit, de winsten stijgen. Leraren en zorgmedewerkers liepen het vuur uit de sloffen maar dreigen met lege handen achter te blijven. Ook ouderen staan op de nullijn. Het kabinet kiest ervoor de belastingen voor bedrijven te verlagen. Maar gewone mensen krijgen er niks bij of gaan er zelfs op achteruit. Dat moet anders.”

Bart Snels (GroenLinks): "Bedrijven profiteren al van de groei van 7%, die hebben niet daar bovenop ook nog eens een lastenverlichting nodig. Dat moet nu naar koopkracht van mensen. Mensen mogen niet de dupe worden van het gedraal van partijen als VVD en CDA."