Terwijl een nationaal plan voor energieonafhankelijkheid uitblijft, zijn we lokaal al vol in actie. Verschillende GroenLinks wethouders doen wat nodig is om mensen in energiearmoede te helpen, energie te besparen én meer duurzame energie op te wekken.

Energyboxes in Rotterdam

In Rotterdam deelt wethouder Arno Bonte 32.000 energyboxes uit. Voor mensen met een minimaal inkomen staan deze klaar. Simpele ingrepen - zoals een tochtstrip en radiatorfolie - kunnen al heel veel gas besparen. Ook zitten er in de box producten zoals een waterbesparende douchekop en ledlampen. Door deze spullen te gebruiken, kunnen mensen per jaar zo'n 180 euro per jaar besparen.

Verduurzamen sociale huurwoningen in Arnhem

In Arnhem zet Cathelijne Bouwkamp zich in voor het verduurzamen van sociale huurwoningen. Juist mensen die het meest lijden onder energiearmoede wonen vaak in tochtige, slecht geïsoleerde huurwoningen. Arnhem gaat de komende drie jaar 2500 mensen met een minimuminkomen helpen om flink te besparen op hun energieverbruik.

Amsterdam maakt plan Russisch gas

In Amsterdam heeft wethouder Marieke van Doorninck bedrijven en organisaties bij elkaar geroepen om snel een ambitieus plan te maken om te stoppen met Russisch gas. Niet alleen moet het de verduurzaming ten goede komen, maar een lagere afhankelijkheid van Russisch gas betekent dat het Poetin moeilijker gemaakt wordt de oorlog in Oekraïne te financieren.

Huizen van het aardgas in Utrecht

In Utrecht is wethouder Lot van Hooijdonk al jaren bezig om wijk voor wijk huizen van het aardgas te krijgen. Dit is een lastige taak, omdat hiervoor weinig steun komt vanuit het Rijk. Lot van Hooijdonk vindt dat we juist het momentum van de oorlog in Oekraïne moeten benutten om nog sneller de omslag te maken naar duurzame alternatieven.

Lijsttrekkers Noord-Holland maken plan energie-onafhankelijkheid

GroenLinks-Lijsttrekkers in Noord-Holland komen met een 5-punten plan voor energie-onafhankelijkheid. Het plan is bedoeld om afhankelijkheid van Russisch gas te verminderen en om energiearmoede uit te bannen. Het plan zet grootschalig in op het verduurzamen van woningen en het verplichten van energiebesparing bij grote bedrijven.

 

Afbeelding van 2 mensen bij het GroenLinks congres in 2019

Word lid

Enthousiast over onze plannen?

Word net als meer dan 32.000 anderen lid van GroenLinks! Als lid bepaal je mede de koers van de partij en steun je onze groene en linkse politiek. Hoe meer leden, hoe meer impact we kunnen maken. Lid worden kan al vanaf 2 euro per maand.

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Ik ontvang graag e-mail updates van:
Ben je 27 jaar of jonger?
Contributie

Gemiddeld betalen GroenLinksers € 85 contributie per jaar. De hoogte van de contributie bepaal je zelf, wel geldt er een minimum van € 24 per jaar. Je kunt de hoogte van je contributie baseren op de hoogte van je inkomen.

Let er op dat het door jou gekozen bedrag klopt bij de opgegeven frequentie!

Betaalwijze