Wij willen:

  • Meer ruimte voor groen in de stad, zoals parken, bomen en stadstuinen;
  • Ruimte bieden aan (buurt)moestuinen;
  • Normen voor de aanleg van groen bij nieuwe woningbouw.

Onderzoek heeft uitgewezen dat natuur goed is voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Daarom wil GroenLinks meer ruimte voor groen in de stad, zoals parken, bomen en stadstuinen. Dat is goed voor het lokale klimaat en de waterhuishouding. Ook maakt het de buurt mooier en prettiger. Daarnaast wil GroenLinks ruimte bieden aan initiatieven voor stadslandbouw.

Stadslandbouw

GroenLinks wil dat gemeenten initiatieven ondersteunen van mensen die groenten en fruit willen verbouwen in de stad. Braakliggend terrein leent zich uitstekend voor de aanleg van buurtmoestuinen. Gemeentelijke regelgeving mag dit niet onnodig in de weg staan.

Stadslandbouw bevordert de regionale productie van voedsel en bewustzijn over waar je eten vandaan komt. Ook is het goed voor de sociale cohesie in de wijk. Het geeft mensen de kans om samen bezig te zijn en kennis, ideeën en producten uit te wisselen.

Aanleg van groen bij nieuwe woningbouw

Bij nieuwe woningbouw komen normen voor de aanleg van groen, waardoor iedereen dichtbij toegang heeft tot bijvoorbeeld een park, voedselbos, volkstuinen en moestuinen. We zorgen er voor dat biodiversiteit ook in de stad kan floreren, vleermuizen en vogels ook nog ruimte hebben in nieuwbouwwoningen en bijen op zoek kunnen naar bloemen in plaats van tegels in tuinen.

park_willembrug.jpg

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste politieke nieuws in je inbox.

Wil je weten hoe GroenLinks je persoonsgegevens verwerkt? Bekijk dan onze privacyverklaring.